Mandlový dort s kapučínovým krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      g mleté mandle
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce studená voda
  • Krém
    • 500
      ml šlehačka
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Dále
    • hnědý rum
    • čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
    • čokoládové ozdoby
    • capuccino dle libosti
    • mandle sekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků, vody a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom postupně zašleháme důkladně žloutky. Po částech zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandlemi. Těsto urovnáme do dortové formy s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme asi 30 minut při 190°C.
2
Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prořízneme a potřeme rumem.
3
Smetanu společně se ztužovači ušleháme dohusta. Přidáme cukr a kapučíno a ještě důkladně vyšleháme.
4
Jednotlivé části korpusu postupně promazáváme krémem a skládáme na sebe. Rozehřejeme si čokoládu, kterou polejeme vršek dortu. Chvilku necháme ztuhnout . Dále pomažeme krémem i strany a posypeme sekanými mandlemi.
5
Libovolně dozdobíme krémem a čokoládovými ozdobami
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.