Mandlová polévka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mandle
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 25
      g máslo
    • 25
      g hladká mouka
    • 5
      ks žloutek
    • 150
      g smetana
    • 0,5
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme poloviční dávku na plátky nakrájených mandlí, zaprášíme moukou, zlehka osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dobře provaříme. Krátce před dokončením přilijeme rozmíchané žloutky s vínem a smetanou. Mírně zahřejeme, ale nevaříme.
2
Polévku rozmixujeme. Do jednotlivých porcí vkládáme nasucho opražené plátky zbytku mandlí.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.