Autor:

Mandarinkový koláč

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 220 g
Hera
Stella
220 g
Polohrubá mouka 120 g
Vejce 6 ks
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kompotované mandarinky
broskvový kompot
1 ks
Cukr krystal 3 lžíce
Vanilkový pudink  
Čokoláda na vaření  
Tuk
a mouka na plech
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky, tuk, cukr moučku a kakao šleháme do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme (asi na 150 °C).

Šťávu z mandarinek dolejeme do 0,5 l vodou, přidáme cukr a pudinkový prášek a uvaříme hustější krém. Teplý pudink vylejeme na upečený koláč. Uložíme mandarinky a necháme vychladnout. Nakonec polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí krájíme na úhledné kousky.

Toto je starý recept ze slovenského časopisu Život. Pečeme jej už několik let a moc nám chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Mandarinkový koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web