Maminčiny pařížské rohlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
80
porce
neuvedeno
autor: vlaca

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g mleté vlašské ořechy
    • 3
      ks bílek
    • 1
      miska krém
    • 4
      ks žloutek
    • 220
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 10
      g kakao
    • 1
      ks bílá čokoládová poleva
    • 1
      ks čokoládová mléčná poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto:
2
Ořechy, cukr i bílky dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do tvořítka a stříkáme na čistý plech rohlíčky nebo i jiné tvary, např.kolečka.
3
Sušíme v troubě asi 10-15 min na 80 stupňů. Hotové rohlíčky přendáme škrabkou na jiný čistý plech. Dáme vychladit asi na 1 hodinu na studené místo.
4
Mezitím si připravíme krém.
5
Krém:
6
Žloutky s cukrem šleháme v horké vodní lázni (voda musí vařit jen zlehka) do zhoustnutí a dáme vychladit do lednice. Do vychlazeného krému postupně zašleháváme změklé máslo. Hotový krém rozdělíme do dvou misek. Jednu misku s krémem dáme ztuhnout do chladničky. Do druhé misky s krémem přimícháme kakao a též dáme do chladničky.
7
Po vychlazení na rohlíčky stříkáme krém a opět dáme ztuhnout na 2 hodiny do chladničky. Nakonec rohlíčky poléváme rozpuštěnou čokoládou (na rohlíčky s kakaovým krémem bílou čokoládu a s vanilkovým krémem tmavou čokoládu a znovu vychladíme).
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.