Autor:

Maminčina univerzální bábovka

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Vejce
Oddělit bílky a žloutky
4 ks
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krupice 1 hrnek
Prášek do pečiva 1 ks
Olej
cca 100ml
1/2 sklenice
Mléko
cca 200ml
1 sklenice
Maminčina univerzální bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

1) Rozklepneme vejce - oddělíme bílky a žloutky.
2) Z bílků ušleháme sníh a necháme si bokem (přidává se do těsta až na konci).
3) Do žloutků přidáme cukr a za stálého šlehání přidáme postupně olej, mouku a mléko.
4) Přidáme např. kokos, nebo kakao (popř. oříšky apod.) - v případě dvoubarevné bábovky si těsto rozdělíme na 2 části a jen do jedné přidáme kakao.
5) Nakonec přidáme prášek do pečiva a našlehaný sníh.

Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a na 170 stupňů asi 30-40 minut pečeme.

TIP: Toto těsto je vhodné jak na bábovku ta na plech např. s ovocem jako bublanina

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Maminčina univerzální bábovka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web