Maminčina krkovička

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová krkovice
    • 1
      cibule
    • hořčice
    • mouka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • ďábelské koření
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se solamylem (1:1). Maso po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, osmahneme, potom podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka.
2
Maso přendáme na plech, zalijeme šťávou, ve které se dusilo a na každé maso přidáme kopeček sýru a na 15 minut ještě zapečeme. Jako příloha je výborná rýže, ale může být i brambor.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Rentierbob
    Rentierbob |

    6. 12. 2016 12:56

    Vynikající. Dělal jsem to s rýží a nemělo to chybičku.

  • Handi
    Handi |

    9. 9. 2015 15:08

    Velmi velmi pochváleno, jen jsem neměla ďábelské koření, dala jsem pikantní žebírka a stejně to bylo úřasné. K tomu mačkané vařené brambory s kouskem másla. Opravdu mohu doporučit. :-)

  • Bob
    Bob |

    3. 3. 2015 11:55

    Maso jsem nasolil opepřil a potřel hořčicí (kremžskou). Druhý den jsem dal na pánvičku, nechal zatáhnout a přidal cibuli na půlměsíčky. Maso jsem otočil a obojí nechal chvíli restovat. Potom jsem zalil šlehačkou, dochutil a nechal dodělat. Příloha brambor. NEZBYLO!

  • Denisa Prokopová
    Denisa Prokopová |

    18. 1. 2010 14:01

    jo tak jsem delala k obedu moc mi smakovalo a manzelovi doufám taky bude.Brambory jsem trochu rozstouchala a se stavickou z masa to bylo uplne bombovy

  • Anonym
    Anonym |

    16. 9. 2007 17:51

    Tak toto je opravdu pochoutka. Lepší jídlo jsme už dlouho nejedli. Dělala jsme to bez dábelského koření a až bylo na konci maso měkké, dala zapéct se sýrem na 2 min. do mikrovlnky. Dělala jsem s bramborem a ta št´áva z masa a cibulí smíchaná s brambory je mňamka. Masíčko je krásně štavnaté a měkoučké.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 20:04

    Moc nám chutnalo,jako přílohu jsme volili rýži a zeleninový salát.

  • hana
    hana |

    6. 1. 2007 11:34

    vybrala jsem si tento recept pro dnešní oběd, tak jsem zvědavá, jenom to dábelské koření nahradím něčím jiným, máme 3leté dítě.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    1. 1. 2007 18:34

    Tak to si dám do oblíbených a zkusím uvařit v římském hrnci.

  • Breit
    Breit |

    1. 1. 2007 18:23

    Právě jsme dojedli a bylo to výborné. Všem to doporučuji!!!

  • Pavlinka
    Pavlinka |

    12. 11. 2006 10:42

    Vyzkouseno-snezeno.Bylo to vyborne,jen jsem do duseni pridala 1 smetanu.

  • Jana
    Jana |

    11. 8. 2006 09:27

    Vynikající masíčko,vřele doporučujeme vyzkoušet.Maso se rozpadá a přitom zůstává šťavnaté.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 5. 2006 00:03

    Marsí,na obalení stačí i mouka,já občas solamyl také zapomenu.Nikdy se mi to nepřipálilo,ale mám pocit,že to je jen proto,že to tak poctivě hlídám..:o)

  • Marsí
    Marsí |

    11. 5. 2006 10:21

    Vypadá to dobře...akorát jsem nikdy obalování v mouce nekombinovala s tím solamylem. Doufám, že se mi to nepřičmoudne...:o)))

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2006 08:20

    Takhle maso upravuje babička pro dědu kvůli zub.protéze.Maso je krásně měké,pěkně šťavnaté a děda jen mlaská.Zkusím to s tím ďábelským kořením.