Autor:

Malinový sirup

Ingredience
Maliny 1,5 kg
Voda 1/2 l
Kyselina citronová 8 g
Cukr 1,6 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní.

Maliny rozmačkáme a zalijeme půllitrem vody. Takto připravenou směs necháme stát asi 12 hodin. Šťávu po 12 hodinách přecedíme přes čisté plátýnko, ze zbytku malinové drtě můžeme zbytek šťávy ještě šetrně přes plátno vymačkat.

Na 1 litr vzniklé šťávy přidáme 1,6 kg cukru + 8 g kyseliny citrónové a za stálého míchání (na mírném ohni) cukr ve šťávě rozpouštíme. Sirup zahřejeme nejvýše na teplotu 80 °C. Malinový sirup nesmí přejít varem.

Ještě horký malinový sirup nalijeme do čistých lahví, které ihned uzavřeme. Malinový sirup uchováváme na chladném místě.

Malinový sirup plníme do důkladně vymytých skleněných lahví. Vymýváme je horkou vodou a pečlivě je vypláchneme. I uzávěry lahví nebo korkové zátky napaříme, případně ponoříme na pár minut do horké vody, poté je vysušíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Malinový sirup

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web