Malinový dortík

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 2
      ks zakysaná smetana 1-2
    • 300
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks želatina potravinářská
    • hnědý rum a citronova šťáva / všeho trocha
    • 400
      g maliny mražené
    • 2
      balíček červená želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme 3 lžíce cukru. Vmícháme mouku, žloutky a kypřící prášek. Vymažeme a vysypeme kulatou dortovou formu a pečeme do zlatova.
2
Náplň: do mléka vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Do mísy vložíme tvarohy, smetanu, změklé máslo, cukr, rum, citronovou kůru a šleháme do hladka. Mléko s želatinou zahřejeme, až se želatina úplně rozpustí - nesmí se vařit!! Mléko přidáme do vzniklé směsi a promícháme.
3
Na vychladlé těsto nalijeme směs a dáme ztuhnout do lednice (alespoň 2 hodiny). Necháme rozmrazit maliny, dle návodu připravíme želatinu. Maliny necháme okapat a přeneseme je na ztuhlý krém a zalijeme ještě teplou želatinou.
4
Je dobré nechat dortík ztuhnout přes noc v lednici nebo alespoň 4 hodiny před konzumací.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2006 13:23

    Je to opravdu výborný dortík - doporučuji všem a chválím autorku.