Malinová smetanová bublanina

Snadné
Těsto
Hladká mouka 220 g
Cukr 75 g
Máslo 125 g
Vejce 1 ks
Krém
Vanilkový pudink 1 ks
Mléko 400 ml
Cukr 50 g
Zakysaná smetana
tučnější
500 g
Maliny
zmrazené
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme trochu vychladnout.
Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a vmícháme maliny.
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a dáme do ní těsto, vytvoříme asi 3 cm vysoký okraj, naplníme smetanovou hmotou a pečeme asi hodinu při 175 °C. Necháme opravdu pořádně vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Malinová smetanová bublanina

Komentáře

  1. malavila74   10.07.2016 | 15:31 | reagovat |

    tak jsem dnes pekla z boruvkama a dobrá doporučuji. Nestihla ani pořádně vystydnout pul plechu prýč :-D :-D :-D :-) :-) :-)

  2. Hanka   24.07.2012 | 20:57 | reagovat |

    To taky není bublanina ale koláč,s bublaninou nemá společnýho nic.

  3. sabinka.d   24.07.2012 | 18:21 | reagovat |

    bublanina je tuhá guma vše jsem dělala podle postupu určitě tenro recept už nikdy neudělám :-X

  4. Jana z VM   09.07.2007 | 9:04 | reagovat |

    Tak nevím, jak tak koukám, tak jsem asi první, kdo nebude tolik chválit. Podle komentářů jsem čekala opravdu víc... Ne, že by to nebylo dobré, ale při pečení jsem měla divné pocity, dokonce jsem v jedné chvíli myslela, že to budu muset snad vyhodit... Postup jsem přesně dodržela, tak to dělám vždycky, když ještě recept neznám. Dala do vymazané a vysypané dortové rozdělávací formy, vmačkala těsto, nalila smetanový krém s borůvkama a malinama, vypadalo to pěkně. Ale při pečení jsem pořád koukala, smetanový krém nebyl pořád upečený, ikdyž jsem zkušená kuchařka, tak jsem nevěděla, jestli se to má upéct "do tuha", nebo to zůstane "třesavé" . Pekla jsem přes hodinu,těsto bylo už dost upečené, tak jsem to vydělala a dala co chladna, ponechala osudu..... Potom jsem to dala do ledničky a druhý den načnula. Chuťově to bylo dobré, ale těsto dost tvrdé, asi jak jsem pořád pekla a čekala, jestli se náplň upeče taky. Dort jsme snědli, bylo to¨celkem dobré, ale podruhé dělat nebudu.

  5. Alena   27.06.2007 | 16:40 | reagovat |

    já jsem dělala s borůvkama a mělo to úspěch. Těším se na maliny, to musí být úžasné s tím smetanovým krémem

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web