Autor:

Malinová buchta s rumem

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Vejce 3 ks
Malinový džem 3 lžíce
Kakao 1 lžička
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý rum
Dle chuti
 
Ovoce
(Např. mražené maliny, ostružiny)
 
Sladká smetana 200 ml
Máslo
+ mouka na vysypání pekáče
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Ingredience kromě ovoce a smetany postupně smícháme až vypracujeme hustější těsto. Rum přidáme naposledy (dle chuti). Menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vylijeme těsto na pekáč a navrch naklademe ovoce, množství dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě, asi na 180, zda je buchta hotová, zjistíme pomocí špejle. Ta by měla zůstat po píchnutí do buchty čistá.

Pokud se nám bude zdát buchta suchá, polijeme ji po vytažení z trouby sladkou smetanou. Do vršku smetany uděláme pomocí nůžek malou dírku a smetanu rovnoměrně rozlíváme po povrchu buchty. Množství smetany záleží na množství ovoce napovrchu. Já mám radějí více smetany než ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Malinová buchta s rumem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web