Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 550
      g hladká mouka
    • 300
      g hera
    • 1
      kelímek šlehačka
  • Náplně
    • povidla
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň
    • jablečná náplň

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto. Vyválíme placku dortové formy o síle 1-2 mm. Nakrájíme na šestnáctiny - trojúhelníčky. Ty potřeme do 1/2 poloviny (od širší strany) libovolnou náplní a stočíme do rohlíčků. Upečené hned obalujeme v moučkovém cukru.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    27. 1. 2016 11:34

    Velmi dobré,výborné těsto i na tyčinky,zkusila jsem. 8-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 8. 2011 20:19

    reqgwtwgrgbfblhkvdjkflvlnkdf

  • lenka
    lenka |

    28. 2. 2011 15:38

    pekla jsem dneska, jsou dobre :-) jen jsem se chtěla zeptat, jestli se nahodou něčim nepotiraji před pečenim třeba vajičkem?dik

  • Eva1
    Eva1 |

    1. 2. 2011 15:37

    Pekla jsem v sobotu, plnila ořechovou nádivkou (1/4l mléka, 1vanil.pudink, 10dkg cukru, 15dkg ořechů), byly dobré.

  • Markéta
    Markéta |

    19. 2. 2007 18:36

    To je pravda, příště je zahnu. Chutově byly totiž dobré. Díky.

  • JitkaH.
    JitkaH. |

    19. 2. 2007 15:06

    Když ty dva rožky u náplně přehnete dovnitř a pak teprve zabalíte,tak nevytečou.

  • Markéta
    Markéta |

    18. 2. 2007 21:42

    Nooo.. udělala jsem přesně podle receptu, potřela jsem je povidlama a vyteklo mi to do trouby. Ono když to člověk zamotá a je to trojúhleník, tak je logické, že to může vytékat. Myslím, že postup jsem pochopila správně. Nemáte někdo stejnou zkušenost?

  • JitkaH.
    JitkaH. |

    8. 8. 2006 16:11

    Dnes jsem pekla s mákem,jsou moc dobré. Krájela jsem na osminy,at´je do čeho kousnout,takže jsem jich zatím nesnědla 20,ale jen 10 :))

  • Danuše
    Danuše |

    5. 8. 2006 16:23

    Díky za pochvalu, jsem ráda, že se povedly. Jestli jste taková hračička jako já, doporučuji ješě "svatební koláčky bez kynutí". Receptu se nebojte :-)

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    4. 8. 2006 17:19

    Tak už sú upečené, takmer aj zjedené a okrem toho, že sú výborné, tak aj krásne vyzerajú. Urobila som z dávky 6 placiek a z každej 16 rožtekov, veľmi dobre sa s cestom pracuje je pružné a netrhá sa. Piekla som ich trochu dlhšie, zozlatli asi po 20 min. Určite vyskúšam aj s inými plnkami.

  • Zita
    Zita |

    4. 8. 2006 10:56

    Děkuji,vyzkouším

  • Marsí
    Marsí |

    4. 8. 2006 10:51

    Šlehačkové rohlíčky jsou výborné...dělám podobné. Tak mně napadá, že podobně se dělá i šlehačkové cukroví akorát myslím místo Hery se dává ztužený tuk..No ale v každém případě doporučuji v rámci možností zatřepat na podzim s nějakým ořešákem neb ořechové jsou bezkonkurenční...:o)))..( já třepu kolegou, ten jich má na zahradě moc...:o)))

  • Mirka.G.
    Mirka.G. |

    4. 8. 2006 10:34

    Ďakujem, idem ich dnes vyskúšať, vyzerajú veľmi dobre. :-)

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    4. 8. 2006 09:39

    Náplň z bílého máku dělám podobně jako ořechovou. Mák pomelu, povařím v mléce s cukrem a vanilkovým cukrem do zhoustnutí, přidám trošku rumové tresti, dle nutnosti zahustím strouhánkou.

  • Danuše
    Danuše |

    4. 8. 2006 09:27

    náplň z bílého máku je nazývána i jako "falešná ořechová nádivka": 100 g bílého mletého máku, 2 dl mléka, lžíce strouhanky, 50 g cukru, lžíce medu, lžíce zavařeniny, lžíce oleje, citronová kůra, vanilka, skořice. V mléce rozpustíme med, přidáme ostatní přísady a svaříme do zhoustnutí.

  • Danuše
    Danuše |

    4. 8. 2006 07:01

    1. Samozřejmě záleží na druhu trouby. Já peču obvykle při 170 stupních 13 minut do lehounkého nazlátnutí. 2. Šlehačka v tomto receptu je taktéž myšlena 1/4 litrová.3. Náplň z bílého máku - opravdu výborná, ale není tak hezká:-). A doplnění k tvarohové - moc se do ní hodí i rozinky.

  • Zita
    Zita |

    4. 8. 2006 06:27

    Ráda bych se zeptala jak udělat náplň z bílého máku,ale bojím se,že od paní Lorencové dostanu odpověď,že je to jasně napsáno a zkušený kuchař to nepotřebuje podrobně vysvětlovat.Takže radši zvolím jinou náplň.

  • Mirka. G.
    Mirka. G. |

    3. 8. 2006 21:39

    Ako dlho a pri akej teplote treba tie rožteky piecť?

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    3. 8. 2006 19:04

    Zkoušely jste náplň z bílého máku? Je výborná!

  • Handula
    Handula |

    3. 8. 2006 17:35

    Dělám podobný recept - 500g hl.mouky,35dkg Hery, 1 šlehačka / dříve byla šlehačka v pytlíku, měla 1/4 litru, dnes kupuji v kelímku a dávám necelé 2 kelímky /, 1 žloutek a špetka soli.Rohlíků mám asi 45 ks, vydrží dlouho vláčné, většinou dělám s tvarohem.S těstem se krásně pracuje

  • Danuše
    Danuše |

    3. 8. 2006 16:21

    Odpověď pro Janu: máte pravdu, přesnější by bylo uvést "vyválíme placky velikosti dortové formy ..." - záleží na jejich síle, může jich být 5-7.Odpověď pro Zitu: nejraději používám makovou náplň, ale výborné jsou i všechny ostatní uvedené - tvarohová, ořechová, povidlová, jablečná.

  • Zita
    Zita |

    3. 8. 2006 12:01

    Prosím, jakými náplnemi plníte tyhle rohlíčky?Děkuji

  • Jana
    Jana |

    2. 8. 2006 17:45

    Ale nenapsale jste kolik tých placek vyválite?Přece ne jednu?

  • Danuše
    Danuše |

    2. 8. 2006 16:39

    Nikdy jsem to nepočítala, ale je toho asi tak plná mísa:-)

  • Jana
    Jana |

    2. 8. 2006 12:55

    Kolik placek se vyváli? Kolik je z teho kusu?

  • Martina Hühneová
    Martina Hühneová |

    1. 8. 2006 19:05

    Jsou moje obíbené, rychlé a jedlé.

  • Danuše
    Danuše |

    26. 5. 2006 13:10

    Do tohoto receptu kypřící prášek nepatří. Rohlíčky jsou po upečení krásně vláčné.

  • Hana
    Hana |

    25. 5. 2006 18:54

    Nechybí v receptu náhodou kypřící prášek?