Autor:

Makový hřích

Střední
Těsto
Tvaroh 150 g
Mléko 6 lžíce
Rostlinný olej 6 lžíce
Cukr 75 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl  
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Náplň
Mák mletý 370 g
Voda
1/2 l
1/2 l
Vanilkový pudink 2 ks
Krupice 50 g
Cukr 200 g
Mléko 1 l
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto: tvaroh, mléko, olej, cukry a sůl pomícháme a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a položíme na plech vymazaný tukem.

Náplň: mák nasypeme do 1/2 litru vody, přivedeme k varu a potom už jen prohříváme, dokud nevznikne hmota. Mezitím z pudinků, krupice, cukru a mléka uvaříme hustou kaši, vmícháme do ní makovou hmotu a kdo chce může ještě přidat 100 g rozinek. Necháme důkladně vychladnout a polovinu hmoty natřeme na těsto. Do zbytku hmoty vmícháme 2 žloutky a sníh ze 2 bílků. Natřeme na první vrstvu máku. Plech vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme půl hodiny.

Fakt je, že se spotřebuje hodně nádobí, ale když prostě dostanu chuť na mák, tak to překousnu :o) Výhodou je, že koláč není suchý, jako ostatní makové buchty. Ale pokud se nesní, třetí den ho už radši dávám do ledničky - pudink by nedělal dobrotu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Makový hřích

Komentáře

  1. Helena K.   07.01.2008 | 21:11 | reagovat |

    Mák v buchtách milujeme,tohle je nezvyklá nádivka,líbí se mi-šup s receptem do oblíbených.

  2. Ivanica   04.01.2008 | 18:23 | reagovat |

    také jsem vyzkoušela tento hřích a musím konstatovat, že to stojí za to. Při pečení jsem měla velké obyvy, že náplň bude tekutá, ale po vychladnutí je to dobré. Až na tu kopu nádobí ................

  3. Adéla Najmanová   26.01.2007 | 16:49 | reagovat |

    Tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale maková náplň byla po upečení tekutá - při krájení stéká z těsta dolů. Ani chuťově mi moc nešmakuje, ale za to těsto je vynikající! Určitě ještě někdy upeču, ale s jinou náplní.

  4. Václav FRONĚK   18.10.2006 | 8:34 | reagovat |

    Zprvu jsem hledal něco podobného z máku,ale po zamyšlení uznávám,že náplň je vynikající .Já to chci do štrůdlu.Ten dělala moje maminka,ale recept na náplň se zapomenul.Když dělala z jablek,tak ještě na nakrájená jablka,než to zavřela dávala kousky švestek.Štrůdl byl šťavnatý.

  5. Zuzana   19.09.2006 | 20:00 | reagovat |

    Já jsem pekla 40 min., myslím že to závisí na druhu trouby! Všem nám to chutalo a protože přijela tchýně s rodinou, tak se jen zaprášilo! Sice tahle buchta není moc slavnostní, ale ke kávičce po obědě ....mňam!!I když si myslím, že tohle nemusí chutnat úplně každému-je to hodně syté!!Prostě kdo není "makový" nemusí být spokojený!!Ale určitě vyzkoušejte!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web