Autor:

Makovo-tvarohový točeňák

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Mléko 250 ml
Máslo 125 g
Cukr 50 g
Vanilkový cukr
Sůl  špetka
Skořice 1 lžička
Citronová kůra
Z 1 citronu
 
Maková náplň
Mléko 175 ml
Mák mletý 250 g
Cukr 50 g
Žloutek 1 ks
Bílek
Vyšlehaný
1 ks
Hnědý rum
Dle chuti
 
Tvarohová náplň
Tvaroh 250 g
Bílý jogurt 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 30 g
Vanilkový pudink 1 ks
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a kůru z citronu. Zpracujeme těsto, které necháme v teple kynout neméně 30 minut.

Svaříme mléko s cukrem, přidáme mák, rum a povaříme. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný bílek a odstavíme.

Tvaroh utřeme s jogurtem, cukry, pudinkem a vejcem.

Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu. Posypeme kokosem, pomažeme máslem a pečeme zvolna 55 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Makovo-tvarohový točeňák

Komentáře

  1. Jana z VM   06.12.2006 | 12:49 | reagovat | závadný

    Díky moc !! Už jsem pochopila ! Taky se mi to líbí, určitě vyzkouším.

  2. marketa englicka   06.12.2006 | 10:15 | reagovat | závadný

    do dortové formy posadíme stočený pruh na který okolostáčíme střídavě makové a tvarohové pruhy dokud nezaplníme formu....

  3. Jaroslava Oumarová   06.12.2006 | 10:12 | reagovat | závadný

    Takhle nějak se skládá tzv. Brněnský dort. Tam se pruhy upečeného těsta pomažou krémem a od prostředka se postupně stáčejí a nastavují ke krajům formy, jako velký šnek. Na řezu jsou potom vrstvy svislé. Tento recept se mi moc líbí, že se to upeče naráz. Už si ho tisknu:-))

  4. Jana z VM   06.12.2006 | 9:53 | reagovat | závadný

    Prosím o podrobnější popis "obtáčení" těstem - nepochopila jsem to - do jaké form, Dortové? A když posadíme doprostřed stočený pruh, tak co to znamená, že střídavě obtáčímě ??? Co obtáčíme a jak ?? Díky za vysvětlení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web