Autor:

Makovo-tvarohový točeňák

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Mléko 250 ml
Máslo 125 g
Cukr 50 g
Vanilkový cukr
Sůl  špetka
Skořice 1 lžička
Citronová kůra
Z 1 citronu
 
Maková náplň
Mléko 175 ml
Mák mletý 250 g
Cukr 50 g
Žloutek 1 ks
Bílek
Vyšlehaný
1 ks
Hnědý rum
Dle chuti
 
Tvarohová náplň
Tvaroh 250 g
Bílý jogurt 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 30 g
Vanilkový pudink 1 ks
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a kůru z citronu. Zpracujeme těsto, které necháme v teple kynout neméně 30 minut.

Svaříme mléko s cukrem, přidáme mák, rum a povaříme. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný bílek a odstavíme.

Tvaroh utřeme s jogurtem, cukry, pudinkem a vejcem.

Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu. Posypeme kokosem, pomažeme máslem a pečeme zvolna 55 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Makovo-tvarohový točeňák

Komentáře

  1. Jana z VM   06.12.2006 | 12:49 | reagovat |

    Díky moc !! Už jsem pochopila ! Taky se mi to líbí, určitě vyzkouším.

  2. marketa englicka   06.12.2006 | 10:15 | reagovat |

    do dortové formy posadíme stočený pruh na který okolostáčíme střídavě makové a tvarohové pruhy dokud nezaplníme formu....

  3. Jaroslava Oumarová   06.12.2006 | 10:12 | reagovat |

    Takhle nějak se skládá tzv. Brněnský dort. Tam se pruhy upečeného těsta pomažou krémem a od prostředka se postupně stáčejí a nastavují ke krajům formy, jako velký šnek. Na řezu jsou potom vrstvy svislé. Tento recept se mi moc líbí, že se to upeče naráz. Už si ho tisknu:-))

  4. Jana z VM   06.12.2006 | 9:53 | reagovat |

    Prosím o podrobnější popis "obtáčení" těstem - nepochopila jsem to - do jaké form, Dortové? A když posadíme doprostřed stočený pruh, tak co to znamená, že střídavě obtáčímě ??? Co obtáčíme a jak ?? Díky za vysvětlení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web