Autor:

Makovník

Snadné
Ingredience
Mák mletý 150 g
Vejce 3 ks
Mléko 1 l
Marmeláda 1 lžíce
Rostlinný olej 8 lžíce
Cukr 100 g
Prášek do pečiva 3 balíček
Hladká mouka 250 g
Poleva
Moučkový cukr 150 g
Studená voda 2 lžíce
Rumové aroma 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Mák povaříme se lžící marmelády a polovinou mléka do zhoustntí, poté jej dáme do lednice vychladit. Žloutky oddělíme od bílků a z nich ušleháme tuhý sníh. Žloutky umixujeme s cukrem, přidáme olej, vmícháváme mouku s práškem do pečiva a přidáváme zbylé mléko. Vmícháme zchladlý mák a nakonec přidáme sníh. Těsto vylijeme do vysypané dortové formy a pečeme cca 40 minut.

Vychladlý makovník ještě ve formě polijeme polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Makovník

Komentáře

  1. TheKacabi   23.11.2012 | 21:12 | reagovat | závadný

    Chuťově to jde, je to méně sladké, ale je to dobré. Konzistence - je to vlhké, jakoby nedopečené, ale ani dalších 10-15 minut v troubě to nespravilo, takže si myslím že je to nesprávným poměrem surovin. Kdybych to dělala znovu, dala bych 2/3 všech ingrediencí, a polovinu použitého mléka. Snad i polohrubou mouku, (která ovšem tam, kde teď jsem není k dispozici). A jeden sáček kypřícího prášku by měl stačit - když se ho dá moc, způsobuje to nadýmání (a to nemáme rádi ;-) ) Navíc, je tam ten sníh, který to zvedne. Taky mi tu chybí teplota, na kterou by se to mělo péct. Množství - musela jsem použít 2 formy - jednu kulatou, průměr 25 cm, a pak ten hřbet. Ale pokud to budete vylejvat na plech, tak by to mělo být akorát.

  2. Klára K.   23.11.2012 | 20:25 | reagovat | závadný

    Tento recept, je fakt čudný, na 250 gr múky, 1 liter mlieka a 3 prášky do pečiva.

    Hlavne, že sa bude zas vyhovárať na to, že taký bol pôvodný recept. No hurá, po tolkých rokoch a ešte to nie je v poriadku. Hlavne pekný víkend.

  3. linda klein   23.11.2012 | 18:54 | reagovat | závadný

    A 3 balicky prasku do peciva na 250 g mouky??? To snad ne!

  4. linda klein   23.11.2012 | 18:52 | reagovat | závadný

    Litr mleka??? =-O To musi byt urcite chyba!

  5. TheKacabi   23.11.2012 | 18:29 | reagovat | závadný

    teda... to je množství jak pro armádu! :D jedna forma mi nestačila na tokové množství. A to jsem tam ani nenalila všechno mlíko... přišlo mi to řídké i tak, tak jsem přidala 3 hrsti mouky navíc... Opravdu, ten litr je asi vážně moc. Dám vědět, jak to dopadlo

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web