Autor:

Makovec z celého máku

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Mák mletý
3/4-1
1 hrnek
Mléko
1-2
2 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Cukr 1 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Vejce
2-3
3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Mák na hodinu namočíme do mléka, aby nabobtnal. V míse našleháme žloutky, cukr a olej. Do našlehané směsi střídavě sypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko s mákem. Vše pečlivě promícháme, aby vzniklo těsto asi jako na bábovku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 °C. Upečený makovec polijeme dle chuti citrónovou polevou (šťávu z citrónu třeme s cukrem moučka) nebo bílkovou, čokoládovou, co kdo rád...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Makovec z celého máku

Komentáře

  1. Jiřina Chotěborská   02.02.2012 | 12:19 | reagovat | závadný

    Makovec mám v troubě tak jsem vědavá jaký bude ;-) . Už jsem jich pár upekla ale vždycky byl strašně tuhý :'( tak jsem zvědavá. Nejlepší který jsem kdy jedla byl ze školní jídelny O:-) .Dám vědět jak to dopadlo. :-)

    1. Zuzka   02.02.2012 | 14:18 | reagovat | závadný

      My ve škole dáváme do makovce asi 2/3 hladké mouky a 1/3 hrubé. ;-) Stejně tak mi každý říká, že doma nemají tak dobrou krupicovou kaši, jak ve škole... :-\

  2. vilda babič   10.09.2009 | 14:54 | reagovat | závadný

    zrovna jsem dojedla,dala nohoru čokoládu,je výborný, díky ,Babičová

  3. Lenka Juříková   11.03.2009 | 20:17 | reagovat | závadný

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  4. Lenka Juříková   11.03.2009 | 20:16 | reagovat | závadný

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  5. Petule B.   05.03.2009 | 21:48 | reagovat | závadný

    Musím bohužel napsat, že nás nijak neohromil. Špatný nebyl, to ne, ale s makovcem z máku mletého se srovnat nedá.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web