Autor:

Makovec s rybízovým džemem

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Olej 100 ml
Mléko 200 ml
Cukr krupice 150 g
Skořice 1/2 lžička
Hnědý rum 50 ml
Rybízový džem 100 g
Polohrubá mouka 300 g
Mák mletý 170 g
Prášek do pečiva 1 balení
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme zhruba 40 minut. Makovec je nadýchaný, není suchý. Mletý mák používám kupovaný, proto je uvedeno 170 g, tak se prodává v Tescu. Stačilo by ale i o něco méně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Makovec s rybízovým džemem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web