Autor:

Makovec s jablky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 280 g
Pudinkový prášek
vanilkový
1 balení
Mák mletý 220 g
Jablka 700 g
Máslo 50 g
Cukr 250 g
Vejce 2 ks
Mléko 2,5 dl
Prášek do pečiva 1 balení
Jedlá soda 1 lžička
Hřebíček 4 ks
Skořice 2 lžička
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky vyšleháme s cukrem, máslem a jednou lžící horké vody do pěny, přidáme další lžíci horké vody a šleháme dále.

Smícháme mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva, mák, rozdrcené hřebíčky, skořici a po částech vmícháváme do žloutkové pěny společně s mlékem a rumem.

Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vmícháme do těsta. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

Dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme při 150 stupních asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Makovec s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web