Autor:

Makovec s jablky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 280 g
Pudinkový prášek
vanilkový
1 balení
Mák mletý 220 g
Jablka 700 g
Máslo 50 g
Cukr 250 g
Vejce 2 ks
Mléko 2,5 dl
Prášek do pečiva 1 balení
Jedlá soda 1 lžička
Hřebíček 4 ks
Skořice 2 lžička
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky vyšleháme s cukrem, máslem a jednou lžící horké vody do pěny, přidáme další lžíci horké vody a šleháme dále.

Smícháme mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva, mák, rozdrcené hřebíčky, skořici a po částech vmícháváme do žloutkové pěny společně s mlékem a rumem.

Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vmícháme do těsta. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

Dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme při 150 stupních asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Makovec s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web