Autor:

Maková nádivka do koláčů a buchet

Snadné
Ingredience
Mléko 3/4 l
Mák mletý 250 g
Hrubá krupice 150 g
Cukr krupice 150 g
Hera 80 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 2 balíček
Citronová kůra
a mletého hřebíčku
 
Džem
dle chuti můžeme přidat trochu rumu nebo 2-3 lžíce džemu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí být) a necháme vystydnout.

Tento recept vznikl v době, kdy byl mák nedostatkové zboží, ale používám ho stále, protože nádivka není tak suchá jako jen z máku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Quiche s dýní a kuřecím masem Francouzské slané koláče krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Maková nádivka do koláčů a buchet

Komentáře

  1. ŠKORNÍKOVÁ   15.01.2012 | 15:45 | reagovat | závadný

    Vajíčka se přidají až po odstavení nádivky ze sporáku?Děkuji.

  2. Hela -   24.10.2007 | 14:55 | reagovat | závadný

    Jitko, jasně, že to bude dobré, oba recepty jsou totiž od stejného autora - totiž ode mě....

  3. Jitka B.   24.10.2007 | 12:05 | reagovat | závadný

    Zní to senzačně, hned o víkendu vyzkouším. Samotné makové nádivky moc nemusím, podle jednoho receptu z tohoto serveru jsem vyzkoušela makovou nádivku s uvařeným pudinkem, byla vynikající (recept na "křehký, výjimečně dobrý makový koláč"). Tenhle recept bude zas něco jiného a podle ingrediencí určitě výborný, už se těším :-)

  4. Radka K.   23.10.2007 | 13:51 | reagovat | závadný

    Dělám podobnou nádivku, uvařím hustou krupicovou kaši a horkou kaší "spařím" mák. Tuk nedávám, ale určitě vyzkouším, nádivka bude jemnější.

  5. Marta   22.10.2007 | 17:46 | reagovat | závadný

    Mák je lepší vařit s vodou, je pak tmavší. Po uvaření přidávám strouhaný perník , skořici , lžíci medu, vanilkový cukr , cukr a citronovou kůru.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web