Makarony po alpském způsobu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g makaróny
    • 350
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks cibule
    • 350
      ml smetana
    • 200
      ml mléko
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Smetanu a mléko svaříme v hrnci. Přidáme 150 g sýra. Za stálého míchání necháme na mírném ohni rozpustit. Pak omáčku sejmeme z plotny.
2
Makarony smícháme se 100 g sýra, osolíme a opepříme. Naplníme zapékací formu, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Nahoru položíme plátky cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 °C, až se sýr rozpustí.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.