Majoránková bramboračka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 8
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření 3-4 kuličky
    • 1
      ks bobkový list velký
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox nebo hovězí vývar
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžička majoránka
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji a másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme brambory nakrájené na kostičky a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme koření a povaříme asi 15-20 minut. Když jsou brambory měkké, promixujeme ponorným mixerem (bobkový list vyndáme) Přilijeme horké mléko a lžičku majoránky a ještě povaříme 5 minut. Nakonec ochutíme mletým pepřem, dosolíme a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    13. 2. 2007 18:13

    Paní Věro,co recept,to mňamka.Velmi ráda podle nich vařím a už jdu na bramboračku:))