Majonéza z vařených vajec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Majonéza z celých vajec
    • 1
      ks vařená vejce
    • 1
      dl mléko
    • sůl
    • ocet
    • cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • worcestrová omáčka
    • citronová šťáva
    • pepř mletý nebo česnek (nebo oboje)
  • Majonéza z vařených žloutků
    • 1
      dl mléko
    • hořčice
    • ocet
    • cukr
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • worcestrová omáčka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      ks žloutek natvrdo uvařené
  • Majonéza z vařených bílků
    • 1
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • moučkový cukr
    • bílek ze 2 vajec natvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme. Před koncem mixování přidáváme tenoučkým proudem olej.
2
Poznámka: majonéza z bílků je bílá, pokud chceme, aby byla žlutá, přidáme malou lžičku mrkvové šťávy. Do všech třech majonéz můžeme přidat při mixování půl kostky sýrokrému, nebo jemného tvarohu ve stejném množství.
3
Pokud chceme mít výrazně sýrovou chuť, dáme celou kostku sýrokrému. Tyto majonézy je možné podávat i teplé, zahřejeme je ve vodní lázni.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Lujza
    Lujza |

    11. 1. 2014 19:22

    Uplně blbej recept, , postupovala jsem dle pokynu a majonéza vůbec nezhoustla, zůstala z toho jen rozmixovana hmota :-$

  • Laco B
    Laco B |

    29. 12. 2007 08:26

    Ja takto robím majonézu už pár rokov. Dávam celé uvarené vajce. Nehrozí žiadna salmonela a aj dlhšie vydrží. A chuťove je perfektná. Môžem len doporučiť.