Majolkové koláčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 130
      g droždí
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 100
      g majonéza
  • Drobenka
    • 60
      g cukr
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout rozděláme 1/4 kg tvarohu a z těsta děláme buchtičky plněné tvarohem, necháme chvíli kynout pak vymačkáme koláčky, na ně dát jablková nebo jiná povidla a drobenku.
2
Drobenka: suroviny zpracujeme a dáme utuhnout do mrazáku, pak nastrouháme na povidla.
3
Z tohoto množství uděláme přibližně 40 koláčků.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    6. 6. 2012 10:53

    Díky za info. Já majolku vůbec nepoužívám, takže toto je pro mě trochu španělská vesnice :-) Doplnil jsem do receptu...

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 6. 2012 10:15

    Malá majolka je 100g velká 250. :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    6. 6. 2012 09:31

    Dobrý den, doplnil jsem info z databáze staré verze webu. Bohužel těžko říci, kolik znamená malé balení majolky.

  • Sisinka
    Sisinka |

    6. 6. 2012 09:21

    Kolik té majolky???

  • Věra
    Věra |

    10. 2. 2008 17:20

    Upekla jsem a všem chutnaly; příště udělám posýpku z dvojité dávky. Koláčů z této dávky jsem měla 20 velkých.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    23. 1. 2007 20:48

    V sobotu jsem pekla a byly výborné.Na náplň jsem použila 2 tvarohy,máme rádi hodně nádivky a nahoru jsem dala meruňkovou marmeládu.S těstem se pracovalo moc dobře a koláčky vydržely vláčné až do pondělí.Dávám 1***.A paní Maruško,s tou drobenkou máte pravdu,u nás na Opavsku a taky na Hlučínsku se dělá přesně tak,jak popisujete.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    5. 10. 2006 14:56

    Mně zase dělá drobenku 9 letá dcera, jde jí to ohromně!Tak jí asi příště zadám aspoň trojnásobné množství, díky za dobrý nápad!

  • Maruš
    Maruš |

    5. 10. 2006 13:58

    Vím,že někde je zvyk z ingrediencí udělat ne drobivou drobenku,ale spojit to do koule a z té se na koláče nahoru uždibuje a vytvaruje 4-5 jakoby půlměsíčků.Nevím,jak bych to lépe popsala.Dělají to,myslím v Hlučíně (okr.Opava),nebo někde v tom kraji.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    5. 10. 2006 13:41

    Jaruško, drobenku do mrazáku je myslím výborný nápad, ale není mi jasné proč jí mám strouhat.A je mi divné, že by sypká drobenka tak ztuhla, aby se dala strouhat..i když je možné všechno...

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 10. 2006 13:30

    To já zase, Hanko, když dělám drobenku, vždycky jí připravím víc a přebytek dám v pixle zmrazit. Nevím, proč ji Jarmila potom strouhá, ale já ji při příštím pečení prostě nasypu na těsto. Je to rychlé. Udělat pěknou žmolenku chvilku trvá a takhle ji mám hned po ruce a zmražená vydrží dlouho.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    5. 10. 2006 13:18

    Tyto koláčky znám, peču je , ale nikdy nedávám drobenku do mrazáku, nevidím v tom důvod ani usnadnění práce...

  • martina
    martina |

    11. 6. 2005 21:22

    co to je vlastně ta majolka,je to něco jako majonéza?nějak jsem to v obchodě nezaregistrovala.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 6. 2005 08:40

    Místo 80 gr. kvasnic, které jsou 2x- má být asi cukr?