Autor:

Majerův guláš

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Maso
hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
1 kg
Sádlo  
Cibule
velké
2 ks
Zeleninové lečo 7 dl
Rajský protlak 2 lžíce
Sterilovaný hrášek 250 g
Zeleninová směs
velká
1 sklenice
Gulášové koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
Guláš je výborný i z dančího masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Majerův guláš

Komentáře

  1. Hela -   31.03.2008 | 10:15 | reagovat |

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  2. Jozef T.   06.02.2008 | 16:12 | reagovat |

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  3. Di   06.02.2008 | 12:05 | reagovat |

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  4. Anonym   06.02.2008 | 12:04 | reagovat |

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  5. Jozef T.   05.02.2008 | 20:23 | reagovat |

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web