Autor:

Majerův guláš

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Maso
hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
1 kg
Sádlo  
Cibule
velké
2 ks
Zeleninové lečo 7 dl
Rajský protlak 2 lžíce
Sterilovaný hrášek 250 g
Zeleninová směs
velká
1 sklenice
Gulášové koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
Guláš je výborný i z dančího masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Majerův guláš

Komentáře

  1. Hela -   31.03.2008 | 10:15 | reagovat | závadný

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  2. Jozef T.   06.02.2008 | 16:12 | reagovat | závadný

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  3. Di   06.02.2008 | 12:05 | reagovat | závadný

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  4. Anonym   06.02.2008 | 12:04 | reagovat | závadný

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  5. Jozef T.   05.02.2008 | 20:23 | reagovat | závadný

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web