Autor:

Maggi – prima nápady

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Zázvor  lžička
Tymián  špetka
Cibule  
Vepřové maso
3/4 kg - může být i směs
 
Žemle
namočená v mléce
 
Krupice
hrubá
 
Na omáčku
Mléko 1/4 l
Pomazánkové máslo 1 lžíce
Hořčice 2 lžíce
Paprika - sladká  lžička
Pálivá paprika  lžička
Kari  
Podravka  lžička
Cibule  
Sýr
2 trojúhleníčky, jakýkoliv
 
Líbeček
najemno nasekaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme na umělohmnotném struhadle. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené vodě a klademe do mírně vymazaného pekáče.

Všechny přísady na omáčku, kromě cibule, dáme do vyšší nádoby a ručním mixérem rozmixujeme. Nalijeme na připravené maso v pekáči, posypeme cibulí a dáme péci do trouby. Přikryté druhým pekáčkem, pečeme cca 1,5 hodiny. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Maggi – prima nápady

Komentáře

  1. Marie L.   12.06.2007 | 14:30 | reagovat | závadný

    Když dáte místo mletého masa kuřecí prsa nebo plátky, mělo by to být jako z reklamy maggi nápady. A kdo chce a může, dejte místo mléka smetanu, pak bych už ale asi vynechala pomazánkové máslo.

  2. Hedvika   01.06.2007 | 12:43 | reagovat | závadný

    Maggiho steaky... Jedním slovem neopakovatelná pochoutka. Tvrdý chléb nakrájíme na krajíce. Pokapeme polévkovým kořením "vitana" nebo "maggi".Do chlebů nacucaných kořením můžeme ještě vetřít hořčici. Pak rychle opékáme po obou stranách na tuku. Netřeba říkat,že je dobré použít rozpuštěnou slaninu. Hotové horké steaky podává labužník s jakoukoliv mezinárodní oblohou k hovězímu masu. My se při pojídání této lahůdky budeme na oblohu dívat....Antonín Tony Linhart: První trampská kuchařka....Tak to jen pro legraci.:-)))Maggi v kuchyni nevedu, ale u nás se libečku zase říká "babiččino maggi".Ono je to opravdu podobné....A ty steaky nedělejte:-)))

  3. Anonym   31.05.2007 | 13:54 | reagovat | závadný

    slovo "maggi" nemůžu ani slyšt, zvlášť v případě, kdy se podává dětem!! větší svinstvo na naše trávicí ústrojí légalně prodáváno, jako ochucovací prostředek neznám! mimo jiné obsahuje glutaman sodný, což by malé děti vůbec neměli! libeček skvělá bylinka!!tento recept snad také:-)

  4. Anonym   25.05.2007 | 23:27 | reagovat | závadný

    U vás se jí chleba s maggi ? no to musí být síla. Tu upatlanou páchnoucí skleničku jsem naposled viděla v lednici asi tak před čtyřicet lety. Zato libeček celá léta úspěšně pěstuji na balkoně, takže určitý rozdíl v tom přece jen asi bude.

  5. Marie L.   25.05.2007 | 14:20 | reagovat | závadný

    Libeček je hodně aromatická bylina a někomu může být až nepříjemná. Naše děti milují chleba s máslem a posypat jemně nasekaným libečkem a pokapat skutečným maggi. Pochoutka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web