Maďarský salát

Hodnocení:

Moje:

10 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks zelená paprika
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 100
      g trvanlivý salám
    • 250
      g tvrdý sýr
    • 80
      ml ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 60
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi zamícháme prolisovaný česnek, sůl, nadrobno nakrájenou pažitku a ocet, dobře rozšleháme a dáme do mísy.
2
Opláchnuté očištěné papriky nakrájíme na jemné proužky přidáme nakrájená rajčata na kolečka a nakrájený sýr a uzeninu na kostičky. Marinádou vše spojíme a jemně promícháme a necháme asi 1 hodinu rozležet v lednici.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.