Maďarský guláš z kapra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kapr půlky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 40
      g slanina
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,3
      l vývar
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l zakysaná smetana
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje.
2
Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibulku, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi 10 minut. Do kysané smetany zašleháme žloutky a přilijeme. Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil a necháme ho zhoustnout. Jako přílohu podáváme těstoviny, rýži nebo slané pečivo.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • vera liba
    vera liba |

    5. 5. 2007 19:04

    no primA JE TO BÁSE'N