Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • zakysaná smetana 20 %
    • sůl
    • uzené maso
    • tvrdý sýr Nejlépe tučný
    • oregáno
    • olivový olej
    • bílé víno Chardonnay alespoň 12 %

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut. Vymažeme plechový pekáček olivovým olejem. Vše vložíme do pekáčku zasypeme solí, oregánem a zalijeme 2 lžícemi Chardonnay a zakysanou smetanou, pořádně promícháme. Musíte vše udusat, aby vše bylo na dně pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut při teplotě 200 °C.
2
**Tip:** čím jemněji nakrájíte brambory, tím rychleji bude pokrm hotový! Používám malý nerezový pekáček 20x30 cm, koupíte třeba v IKEA. Víno třeba z Lídl Austrálie.
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • m1
    m1 |

    18. 11. 2011 18:53

    Ted to delam a uz to pecu asi hodinu a 15 minut na 200 stupnu a porad to jeste neni ... Udelal jsem tak 2mm silne platky... mam toho docela dost tak pro 4 lidi... ale voni to pekne :) na vrh jsem polozil jeste cheery rajcatka a zasipal to rukolou :))

  • milanbarta
    milanbarta |

    11. 9. 2011 14:18

    sos byl super, bramborám i přes tenkost 50 minut nestačilo

  • Anonym
    Anonym |

    30. 10. 2007 18:36

    Fantasticky recept! Ted to prave jim a nema to chybu.Opravte si prosim vyraz "tceba v IKEA" Dekuji.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 10. 2007 18:07

    Mě zase pobavilo zasypání vínem. Ale jinak to bude určitě moc dobré a vyzkouším.

  • Hela -
    Hela - |

    29. 10. 2007 09:23

    Ha ha, výraz tenká kostička mě po ránu rozesmál! Ale recept vyzkouším, vypadá dobře!