Autor:

Maďarské Geri v alobalu

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1 plátek
Uzené maso 1 plátek
Čabajská klobása
(nožka) - může být i jiná klobása
1 ks
Anglická slanina
nebo uzený špek
2 plátek
Cibule 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Brambory
2-3 syrové, nakrájené na hranolky
3 ks
Česnek 1 stroužek
Rostlinný olej
trochu
 
Sůl  
Drcený kmín  
Mletá paprika 1 špetka
Citron 1 plátek
Alobal  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a vše dobře promícháme.

Řízek z kýty naklepeme, okraje nařízneme a na pánví na oleji (sádle) z obou stran necháme zatáhnout, osolíme, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, čabajku na kolečka, papriku na proužky.

Na alobal dáme hromádku okořeněných brambor a začneme vršit - plátek masa, polovinu koleček cibule, slaniny, čabajky, zelené papriky - plátek uzeného, zbytek cibule, slaniny, čabajek a papriky. Vše můžeme zakápnout ještě trochou oleje. Nahoru položíme plátek citronu.

Delší konce alobalu nahoře dobře spojíme, rovněž boky pevně uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytékala. Připravený balíček (balíčky) dáme na plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 min., pak troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme celkem asi 1 hodinu. Po upečení položíme balíček přímo na talíř, prořízneme ho křížem a okraje stočíme. Citron odstraníme - servírujeme i s alobalem.

Množství jsem napsala pro 1 osobu, ale připravíte si porcí kolik potřebujete, na plech vejdou 4 balíčky. Vypadá to složitě, ale když si vše nakrájíme, jde to rychle. Výhoda je, když čekáme hosty, připravíme si vše předem, pak jen zapneme troubu a jdeme se bavit, trouba dílo dokončí.

Tento recept mám od rodilého Maďara a když baštíme, v duchu mu děkujeme za tento recept. Ještě dodávám - hodně cibule a hodně zelené pariky, vše se zpeče na minimum.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Maďarské Geri v alobalu

Komentáře

  1. recepty 73   03.10.2010 | 11:03 | reagovat | závadný

    Výborné.Citron jsem ale vynechal,ten by u nás neprošel :-).Maso není třeba předsmažit,stačí dát na vymaštěný alobal spolu s bramborem...a hodinka v troubě je dostačující.Jiří

  2. Anonym   31.01.2008 | 19:04 | reagovat | závadný

    Výborné,udělám zase

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web