Maďarská bramboračka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 400
      g vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • tabasco
    • zakysaná smetana
    • 200
      g klobása nebo točeného salámu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek a papriky na malé kousky, a podusíme na rozehřátém másle, přimícháme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem a přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor, okořeníme pepřem a vaříme 5 minut. Pak přidáme kolečka salámu nebo klobásy a ještě necháme 5 minut vařit. Nakonec dle chuti přimícháme kysanou smetanu, tabasko, pepř a sůl. Posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat třeba s chlebem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 12. 2005 15:18

    U nás sa tomu hovorí slepý guláš. Ale je to dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 12. 2005 15:09

    mňam.