Lyonská roštěná

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • cibule
    • 200
      g vepřová játra
    • 5
      stroužek česnek
    • 1,5
      dl červené víno
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso a dusíme asi půl hodinky. Poté přidáme na kousky nakrájená játra a dodusíme. Po udušení maso vyjmeme, a šťávu i s játry vložíme do mixéru, přidáme lisovaný česnek a umixujeme.
2
Šťávu vrátíme zpět do kastrolu, přilejeme červené víno, přidáme kečup a necháme prohřát. Dochutíme česnekem a kečupem dle vlastní chuti, můžeme dosolit a dopepřit. Na talíři posypeme plátek masa strouhaným sýrem, polijeme šťavkou a podáváme s rýží.
3
Tento recept je pracnější, ale výsledek fakt stojí za to. Komu se jako mě nechce mýt mixér, šťáva se s játry nakrájenými na kousky dá propasírovat, ale není to ono.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Aninka
    Aninka |

    8. 10. 2006 09:36

    Moc dobrý, v pátek jsem tento recept vyzkoušela k večeři.