Luxusní rajská omáčka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajský protlak Větší balení
    • 1
      špetka cukr Dle chuti, není podmínkou
    • tymián
    • skořice - mletá
    • 2
      lžíce višňový džem
    • perník na strouhání Může být i s marmeládou a čokoládou (zabarví rajskou do tmava)
    • 2
      l voda nebo vývar
    • 2
      lžíce máslo
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a necháme společně asi deset minut vařit.
2
Za stálého míchání metličkou přilijeme smetanu. Přidáme džem nebo povidla a necháme chvilku provařit. Nastrouhaným perníkem pak omáčku zahustíme a nakonec můžeme rozmixovat tyčovým mixérem do hladka.
Zařazení: Pokrmy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.