Luxusní cizrnová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
5
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček cizrna
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • majoránka
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočenou cizrnu dáme vařit a uvaříme do měkka. Nesolíme, aby dříve změkla.
2
Nakrájíme cibulku a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou a chvilku smažíme, až začne jíška vonět. Poté přidáme jíšku do cizrny, osolíme, a chvilku povaříme.
3
Všechno rozmixujeme ponorným mixérem. Poté polévku zjemníme mlékem a přidáme majoránku.
4
Můžeme podávat s osmahnutým rohlíkem pokrájeným na kostičky.
5
Poznámka - pokud přidáte více mouky, vznikne cizrnová kaše, chutná také výborně, hodí se třeba k uzenému.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.