Autor:

Lutěnický vřetánek

Snadné
Ingredience
Vepřová krkovice
bez kosti
1 kg
Uzený bok 300 g
Cibule 250 g
Lutěnice
nebo ajvar
 
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme opepříme a potřeme dle chuti lutěnicí nebo ajvarem. Poklademe slabými plátky slaniny nebo uzeného boku, přidáme slabá kolečka cibule a zamotáme. Pečeme v troubě se zbytkem slaniny a cibule za občasného podlévání. Do výpeku přidáme ještě trochu lutěnice nebo ajvaru, mírně zahustíme, provaříme a dochutíme.

Podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Lutěnický vřetánek

Komentáře

  1. Petra   04.12.2006 | 22:39 | reagovat |

    Ajvar je srbská pikantná príchut do jedla cervenej farby, podobná ako v Tunise ci Maroku Harissa.Je skutocne velmi pikantná a preto ju treba pridávat do jedla velmi opatrne.

  2. Ivana Přikrylová   18.11.2006 | 21:50 | reagovat |

    Nejsem autorem receptu, ale mělo by se jednat o zeleninovou směs z paprik, rajčat atd. Recept na ajvar jsem viděla na těchto stránkách.

  3. Monika   16.11.2006 | 19:42 | reagovat |

    Co je to ajvar a lutěnice? dík za odpověd.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web