Luhačovický špaček

Hodnocení:

Moje:

25 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 250
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce strouhanka
    • petrželová nať
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks ostravská klobása
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 2
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí.
2
Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky (průměr podle velikosti klobásy), potřeme hořčicí, na prostředek položíme ostravskou klobásu a tu zavineme do masa (klobása může vykukovat).
3
Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí, aby držela. Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180 °C asi 20 minut.
4
Před dopečením potřeme po vrchu kečupem a zapečeme.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Habka
    Habka |

    2. 12. 2012 15:55

    Bylo to moc dobré, pochutnali jsme si. Dávám za 1.

  • jana
    jana |

    18. 2. 2011 17:33

    víš prd, co je dobrý ;-)

  • Linda
    Linda |

    11. 1. 2011 13:56

    Nevíte prosím jaká je kalorická hodnota tadytoho pokrmu.. Ráda bych věděla jestli toho jídlo si můžu dovolitzaředit do své redukční diety :)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    26. 7. 2008 13:38

    Dnes jsem to měla na oběd,ty párky jsem na koncích nařízla,jako na grilování,ale jen jeden řez,ne do kříže a ono to opravdu vypadalo,jako špaček-nebo nějaký pták.Moc dobré,dávám za 1

  • Jana Janková
    Jana Janková |

    14. 1. 2007 18:24

    Je to super.

  • Maruš
    Maruš |

    12. 1. 2007 11:31

    Simčo,někdy přidávám do mletého masa trochu Solamylu,líp pak drží tvar.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 20:59

    Aspoň že vím, co si v Luhačovicích určitě nedat.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 1. 2007 19:45

    No právě, já jsem také výrazně masožravá. takže maso, obalené masem a to vše "přepásané" masem je prostě žůžo - labůžo.....

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    11. 1. 2007 15:22

    Zkusila jsem dát více hovězího mletého masa, než vepřového - to je tučnější a potom se rozpadá... A drželo to... Ale jinak - reakce přítele na tento recept - "no to je naprosto dokonalý, maso v masu a ještě v masu :c)"

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 1. 2007 12:50

    Jo,jo, v "klucích" nás to móóóc zaujalo, takže jsme ho uz otestovali. Bylo to dost dotbré!!! Jen se přiznám, že mi to moc nedrželo pohromadě... ale chuťově za 1 (ty chyby nebyly v receptu, ale spíš v rukách, které ten recept realizovaly :o))) )

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 12:25

    Je dodbré že je to zde napsané, recept si lépe najdu

  • Kejty
    Kejty |

    11. 1. 2007 11:57

    Tento recept byl před pár dny v pořadu KLUCI V AKCI.