Louisianské smažené kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: kubimag

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • hladká mouka
    • mléko
    • voda
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty. Nebo použijeme dělená kuřecí stehna. V jedné misce smícháme mléko a vodu v poměru 1:1 a jedno vejce. Mléko vždy ředíme v uvedeném poměru vodou. V druhé misce smícháme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuře namočíme v misce s mlékem smíchaném s vodou a vejcem a pak obalíme v ochucené mouce, to uděláme ještě jednou. Smažíme v dostatečném množství oleje, tak aby kuře bylo v oleji úplně potopené. Kuře je hotové, když vyplave na hladinu. Kuře při smažení nikdy nenapichujeme, aby nevytekla šťáva.
2
Kuře je také možné před smažením namočit na půl hodiny do mléka. Mléko by se nemělo solit, aby maso bylo po mléce lehce nasládlé a byl větší kontrast se slanou a lehce ostrou krustou. Nesmažíme příliš dlouho, abychom maso nesušili. Po usmažení je krusta dlouhodobě pevná, křupavá a "nevadne", vevnitř je maso velmi šťavnaté.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    14. 1. 2010 13:23

    Mléko je v poměru s vodou 1:1, k tomu jedno vejce - ale zda je mléka a vody decka, litr nebo konev nikdo neví! Prosím doplňte!