Lososové rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Centime

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek velký
    • 400
      g losos bez kůže nejlépe chlazené filety
    • panenský olivový olej
    • kari
    • 500
      g rýže basmati může být i jasmínová nebo basmati natural
    • sůl nebo sójová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na kostičky velikosti cca 2x2 cm.
2
Uvařenou rýži promícháme a necháme odstát. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje (olej není nutný, lososové maso obsahuje relativně dost tuku a na teflonové pánvi se nepřichytí), přidáme lososa a pár minut zprudka opékáme, přidáme pórek a chvíli dusíme na šťávě a oleji. Poté ochutíme solí nebo sójovou omáčkou a přidáme kari a ještě chvíli dusíme.
3
Takto nachystanou směs dobře smícháme s horkou rýží a případně přichutíme ještě kari kořením a sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • mb
    mb |

    16. 12. 2012 14:36

    řekl Vám někdy někdo, že rizoto se nedělá z rýže basmati ?????