Autor:

Lososové rizoto

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Pórek
velký
1 ks
Losos bez kůže
nejlépe chlazené filety
400 g
Panenský olivový olej  
Kari  
Rýže Basmati
může být i jasmínová nebo basmati natural
500 g
Sůl
nebo sójová omáčka
 
Lososové rizoto

Postup přípravy:

Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na kostičky velikosti cca 2×2 cm.
Uvařenou rýži promícháme a necháme odstát. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje (olej není nutný, lososové maso obsahuje relativně dost tuku a na teflonové pánvi se nepřichytí), přidáme lososa a pár minut zprudka opékáme, přidáme pórek a chvíli dusíme na šťávě a oleji. Poté ochutíme solí nebo sójovou omáčkou a přidáme kari a ještě chvíli dusíme.
Takto nachystanou směs dobře smícháme s horkou rýží a případně přichutíme ještě kari kořením a sójovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tipy & triky pro zavařování Články z

Komentáře k receptu: Lososové rizoto

Komentáře

  1. mb   16.12.2012 | 14:36 | reagovat |

    řekl Vám někdy někdo, že rizoto se nedělá z rýže basmati ?????

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web