Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g filé z lososa
    • citronová šťáva Z 1 citronu
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      svazek bazalka
    • 3
      dl sladká smetana
    • 5
      lžíce vývar
    • 3
      lžička pikantní hořčice Např. francouzská - Dijon
    • mořská sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu smícháme s vývarem, hořčicí a bylinkami (1 lžíci bylinek si necháme stranou), osolíme a opepříme. Lososa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí. Pečeme 20 minut, dokud se losos nezbarví rovnoměrně do světle růžova. Nakonec rybu posypeme zbylými bylinkami.
2
Jako přílohu k tomu máme moc rádi na páře vařenou brokolici a artyčoky.
3
Tento recept není můj, opsala jsem ho z jedné americké kuchařky. Je to moc velká bašta a tak jsem se s vámi chtěla podělit o ten "žaludeční orgasmus" jak toto jídlo nazývá můj muž :-)
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    26. 6. 2007 07:52

    Pro Andru - artycoky - okrajim, a varim na pare stejne jako ostatni zeleninu, 5-10 minut - zalezi na velikosti

  • Andra
    Andra |

    17. 4. 2007 07:46

    Mohli by ste bližšie popísať ako pripravujete artyčoky? Len na pare?

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    16. 4. 2007 09:28

    Tak filety mám doma,asi vynechám ten kopr ( nemusím ho ), ale jinak určitě bezva recept. Už se těším na "žaludeční orgasmus".