Losos se švédskou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g filety z lososa
    • 20
      g koření na ryby
    • 3
      ks limetka
    • 200
      ml majonéza (nebo jogurtu)
    • 50
      ml olivový olej
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • 50
      ml hořčice
    • 50
      g med
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g kapary

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med promícháme, dle potřeby dosolíme a dopepříme a přidáme nasekané kapary. Rybu rozdělíme na talíře, zalijeme vychlazenou omáčkou, zdobíme zbylou limetkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Zuzka H.
    Zuzka H. |

    11. 2. 2011 12:32

    Dneska jsme si dali lososa podle vašeho receptu a musím říct, že omáčka naprosto dokonalá,sice byla bez kaparů, ale i tak velmi chutné polední jídlo. 8-)