Losos s krustou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g tvrdý sýr Více druhů
    • 2
      plátek chleba
    • bazalka
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      dl šlehačka
    • 100
      g mozzarella
    • 4
      plátek losos Syrový losos
    • 2
      lžíce bylinky Petržel, kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba, na hrubo nastrouháme různé sýry, mozzarelu nakrájíme na kostičky, přidáme rozdrcený česnek a ostatní uvedené ingredience. Tuto suchou směs řádně promícháme, zakapeme l dcl šlehačky, znovu promícháme a na každý plátek lososa navrstvíme.
2
Neuplácáváme, ale klademe lehce. Pak přelijeme každou porci zbytkem šlehačky a pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podáváme s americkými bramborami, ale my doma máme na Štědrý večer místo kapra takhle lososa s bramborovým salátem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    27. 3. 2007 15:52

    Fajn recept, určitě lze lososa nahradit i jinou rybou