Losos s chřestem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • citron
    • 4
      ks losos můžeme nahradit Halibut, Mahi-Mahi
    • chřest čerstvý
    • plátkový sýr jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 150 °C. Lososa osolíme, posypeme paprikou a položíme na pekáč. Nakrájíme máslo a položíme na jednotlivé plátky lososa. Podlejeme vodou a pečeme do měkka. Servírujeme s omáčkou a opečenými brambory. Hotového lososa klademe na brambory, ozdobíme čerstvým chřestem a citronem.
2
Omáčka: ve větší pánvi osmahneme mouku na másle, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do zpěnění. Osolíme, opepříme, přidáme plátky sýra a mícháme, až do rozpuštění. Odstavíme omáčku. Při servírování ji na talíře naléváme jako první.
3
Pečené brambory: brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme ve směsi změklého másla, papriky, česneku. Naložíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě přes 30-45 minut. Po každých 15 minutách promícháme. Při servírování je klademe na omáčku.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    30. 7. 2007 15:34

    to jako ozdobit SYROVYM cerstvym chrestem? To je divne... Asi mate dobre zuby.