Losos na zelenině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks losos stříbrný
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce koření na ryby
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme do žlutohněda. Mezitím nakrájíme na menší kostky kořenovou zeleninu, přidáme ji na cibulku a chvíli opražíme. Potom přilijeme vodu a necháme dusit do poloměkka (i něco víc). Kostru lososa můžeme vyvařit a vývar přidat místo vody na zeleninu. Lososa rychle opražíme a dáme ho dodusit na zeleninu. Na závěr kusy lososa vybereme, přidáme hořčici a zeleninu, rozmixujeme na omáčku.
2
Na talíře servírujeme lososa s omáčkou a knedlíkem případně opečenými brambory a ozdobíme sekanou petrželovou natí.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Renata Petursson
    Renata Petursson |

    14. 2. 2009 00:33

    recept zni zajimave,muze to byt dobre....ale proboha......k lososovi knedlik?!......to nemyslite vazne.....cokoli jineho si dovedu predstavit,ale knedlik by mne nenapadl.....losos je vyborne,jemne masicko a ne gulas.....

  • PetraM
    PetraM |

    1. 3. 2008 12:59

    Losos v této kombinaci chutná výborně. Neztratí svojí chuť. Bylo to výborné!!!