Losos na rozmarýnu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • losos
    • máslo
    • rozmarýn čerstvý či sušený
    • sůl
    • pepř mletý maličko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z filet lososa odstraníme kůži s šupinami, omyjeme, přiměřeně (dle individuálních chutí) osolíme, maličko opepříme a především okořeníme rozmarýnem (čerstvý nasekáme).
2
Na pánvi rozehřejeme na nejmenší plamen máslo, vložíme trošku rozmarýnu a necháme uvolnit vůni koření. Poté vložíme připravené filety a na mírném ohni dozlatova z obou stran opečeme.
3
Jídlo je velice chutné s brambory - nejlépe novými - a dobrým lehkým vínem.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    22. 12. 2010 20:10

    ;-) Dá se použít i s provensálským kořením, obsahuje taktéž rozmarýn a dle mého názoru je zbytečné odstraňovat z takto výborné ryby kůži, protože pod ní je spousta vitamínů, losos se i tak výborně orestuje.