Autor:

Londýnské vánoční řezy

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Hera 120 g
Moučkový cukr 120 g
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Vejce 1 ks
Zavařenina  
Povrch
Sníh z bílku 3 ks
Moučkový cukr 210 g
Lískové oříšky
strouhané
140 g
Sypání
Mandle
sekané
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z tuku, mouky, cukru, prášku a vejce zpracujeme těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme, namačkáme na plech a potřeme pikantní (nejlépe rybízovou) zavařeninou a přes to rozetřeme bílkovou hmotu. Povrch posypeme jemně sekanými mandlemi (nemusíme!) a zvolna pečeme. Upečený ještě teplý koláč krájíme na malé čtverečky. Necháme asi týden odležet.

Povrch: bílky ušleháme se zrnkem soli do husta, zašleháme přesátý cukr a lehce vmícháme oříšky,

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.58 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Londýnské vánoční řezy

Komentáře

  1. Ivana C.   16.12.2006 | 14:57 | reagovat | závadný

    Upekla, vyndala z trouby, horké jdu krájet horkým nožem, začalo to praskat, tak jsem to vrazila i s plechem do igelitu a vyhodila na balkon na mráz. Počkám do večera, půjde-li to krájet a jinak to dám synovi , jdou s klukama večer tábořit, tak to určitě sperou lžící.

  2. Kateřina Lašáková   09.12.2006 | 21:08 | reagovat | závadný

    Ajo, díky za radu, Ale tak jsem to dělala,a přesto se to rozdrobilo. Není snad ještě nějaký fígl v teplotě pečení, době nebo horkovzduchu?Já pekla nejdříve pomalu na 100st.-nic se nedělo, tak jsem přidala na 150st. a horkovzduch.

  3. Aja   09.12.2006 | 19:30 | reagovat | závadný

    Kateřino L., krájejte nožem namočeném v horké vodě a krájejte ještě teplé, tak to dělám já a jsem s tím spokojena

  4. Kateřina Lašáková   09.12.2006 | 18:15 | reagovat | závadný

    Po roce jsem to upekla znovu.Dala jsem tak méně cukru-do těsta 80g a do sněhu 180g. Tak to úplně stačí. Jen mám zase problém s tím, že to při krájení úplně popraskalo. Máte na to někdo nějaký fígl?

  5. Lidka Kábrtová   13.11.2006 | 9:10 | reagovat | závadný

    Blanko, ono všechno cukroví je kalorická bomba, to si moc nevyberete :-).

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web