Autor:

Londýnské vánoční řezy

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Hera 120 g
Moučkový cukr 120 g
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Vejce 1 ks
Zavařenina  
Povrch
Sníh z bílku 3 ks
Moučkový cukr 210 g
Lískové oříšky
strouhané
140 g
Sypání
Mandle
sekané
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z tuku, mouky, cukru, prášku a vejce zpracujeme těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme, namačkáme na plech a potřeme pikantní (nejlépe rybízovou) zavařeninou a přes to rozetřeme bílkovou hmotu. Povrch posypeme jemně sekanými mandlemi (nemusíme!) a zvolna pečeme. Upečený ještě teplý koláč krájíme na malé čtverečky. Necháme asi týden odležet.

Povrch: bílky ušleháme se zrnkem soli do husta, zašleháme přesátý cukr a lehce vmícháme oříšky,

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Londýnské vánoční řezy

Komentáře

  1. Ivana C.   16.12.2006 | 14:57 | reagovat |

    Upekla, vyndala z trouby, horké jdu krájet horkým nožem, začalo to praskat, tak jsem to vrazila i s plechem do igelitu a vyhodila na balkon na mráz. Počkám do večera, půjde-li to krájet a jinak to dám synovi , jdou s klukama večer tábořit, tak to určitě sperou lžící.

  2. Kateřina Lašáková   09.12.2006 | 21:08 | reagovat |

    Ajo, díky za radu, Ale tak jsem to dělala,a přesto se to rozdrobilo. Není snad ještě nějaký fígl v teplotě pečení, době nebo horkovzduchu?Já pekla nejdříve pomalu na 100st.-nic se nedělo, tak jsem přidala na 150st. a horkovzduch.

  3. Aja   09.12.2006 | 19:30 | reagovat |

    Kateřino L., krájejte nožem namočeném v horké vodě a krájejte ještě teplé, tak to dělám já a jsem s tím spokojena

  4. Kateřina Lašáková   09.12.2006 | 18:15 | reagovat |

    Po roce jsem to upekla znovu.Dala jsem tak méně cukru-do těsta 80g a do sněhu 180g. Tak to úplně stačí. Jen mám zase problém s tím, že to při krájení úplně popraskalo. Máte na to někdo nějaký fígl?

  5. Lidka Kábrtová   13.11.2006 | 9:10 | reagovat |

    Blanko, ono všechno cukroví je kalorická bomba, to si moc nevyberete :-).

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web