Autor:

Lívanečky s jablečno-mandarinkovým pyré

Střední
Těsto na lívanečky
Hrubá mouka 1 ks
Vejce 2 ks
Mléko 1 l
Cukr  
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej  
Jablečno-mandarinkové pyré
Jablka 2 ks
Mandarinky
Nebo pomeranč
1 ks
Voda 3 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do mísy dáme hrubou mouku, rozklepneme vejce, do mísy dáme žloutek, a bílek rozšleháme šlehačem na sníh. Sníh přidáme do mísy k těstu, přidáme mléko, špetku, cukru, soli a smícháme. Můžeme to udélat i v kuchyňském robotu nebo ve stolním mixéru. Na pánvi necháme rozehřát rostlinný olej, těsto vytvarujeme do malých kruhů a pak dáme opéct.

Jablečno-mandarinkové pyré: jablka nakrájíme na kousky, dáme do mixéru, mandarinku nebo pomeranč oloupeme, rozkrojíme, také dáme do mixéru, přilijeme vodu a mixujeme 3 minuty.

Tímto pyré lívanečky po opečení polijeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Lívanečky s jablečno-mandarinkovým pyré

Komentáře

  1. Miroslava Severová   07.11.2008 | 13:11 | reagovat |

    1 hrubá mouka je co ? to je 1 kg ? A 1 l mléka ? Kolik těch palačinek z tohoto množství je ? No, možná jste velká rodina.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web