Autor:

Lívance z vloček bez droždí

Snadné
Ingredience
Mléko 1/2 l
Ovesné vločky 100 g
Hladká mouka 200 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut odstát. Potom přisypeme mouku s práškem, zamícháme vejce a přilijeme zbytek mléka. Pečeme na lívanečníku po obou stranách. Hotové lívance potřme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem a sypeme strouhaným tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček zakysané smetany. Můžeme též potřít mírně rozehřátým medem a sypat strouhanými vlašskými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.58 31 5 1
Letní menu na železnici Články z

Komentáře k receptu: Lívance z vloček bez droždí

Komentáře

  1. Lucie Bílková   18.07.2014 | 13:56 | reagovat |

    Výborné, nemám k tomu co více dodat. Jen možná doporučím více osolit, ale je to dle chuti každého z nás :o)

  2. Idi   02.11.2011 | 18:36 | reagovat |

    Chutné, nadýchané, vločkové...zkrátka oblíbené ;-)

  3. Jurra Jurra   11.02.2009 | 13:37 | reagovat |

    Mnam Mnam Mnam ! Davam pet hvezdicek ! :)

  4. Bara Chaloupkova   27.07.2008 | 12:55 | reagovat |

    Moc jsme si pochutnali...se žahourem a zakysanou smetanou,paráda.1 jak vyšitá.

  5. Novinha   15.09.2007 | 18:49 | reagovat |

    Výborné, chutnaly všem. Přidala jsem do lívanců trochu medu a dělala na normální teflonové pánvičce.Přidávám do oblíbených.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web