Autor:

Litý perník

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr krupice 200 g
Vejce 2 ks
Máslo 100 g
Med 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Citronová kůra  
Prášek do perníku 1 balení
Mléko 1/2 l
Rumová poleva  
Rozinky
kandovaného ovoce
50 g
Ořechy
strouhané, nebo kokos
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Cukr utřeme se změklým tukem, přidáme vejce, tekutý med, prosáté kakao, strouhanou citronovou kůru a vše dobře promícháme. Do mouky prosijeme prášek a střídavě s mlékem přidáváme do směsi.

Nakonec vmícháme rozinky (sekané kandované ovoce) a mleté ořechy (kokos). Nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a v mírně předehřáté troubě upečeme. Prochladlý perník můžeme polít rumovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Litý perník

Komentáře

  1. Jindra   16.04.2015 | 12:23 | reagovat | závadný

    Rychlý úspěch, i bez rozinek a ořechů, jen s citronovou polevou, chutná malým i velkým, můžu doporučit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web