Autor:

Litý perník

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr krupice 200 g
Vejce 2 ks
Máslo 100 g
Med 3 lžíce
Kakao 3 lžíce
Citronová kůra  
Prášek do perníku 1 balení
Mléko 1/2 l
Rumová poleva  
Rozinky
kandovaného ovoce
50 g
Ořechy
strouhané, nebo kokos
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Cukr utřeme se změklým tukem, přidáme vejce, tekutý med, prosáté kakao, strouhanou citronovou kůru a vše dobře promícháme. Do mouky prosijeme prášek a střídavě s mlékem přidáváme do směsi.

Nakonec vmícháme rozinky (sekané kandované ovoce) a mleté ořechy (kokos). Nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a v mírně předehřáté troubě upečeme. Prochladlý perník můžeme polít rumovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Litý perník

Komentáře

  1. Jindra   16.04.2015 | 12:23 | reagovat |

    Rychlý úspěch, i bez rozinek a ořechů, jen s citronovou polevou, chutná malým i velkým, můžu doporučit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web