Autor:

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Mražený špenát 1 balíček
Balkánský sýr
100-150
150 g
Vejce
na potření
1 ks
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Strany rozváleného těsta přeložíme přes sebe a celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně rozpálené trouby, kterou asi po 5 minutách zmírníme na 180 °C a závin dopečeme. Chutná teplý i studený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Komentáře k receptu: Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Komentáře

  1. andree   22.08.2014 | 11:53 | reagovat |

    Prave ho pecu...tak jsem zvedava...do jednoho spenat a do druheho jsem udelala pizza napln..uvidime co z toho bude...osobne mam obavy ze ten se spenatem se bude roztekat :( za nebude drzet...ale preju si at se to povede O:-) ;-)

  2. ČernáLuna   02.04.2012 | 12:07 | reagovat |

    Mně se to nepovedlo. Závin se špenátem dělám, ale vždy ho tam dávám syrový. Takhle s "připraveným obvyklým způsobem" to bylo pro mě poprvé. Tak jsem udělala dušený špenát, nalila ho na listové těsto... a už to bylo :(. Jak byl ten špenát teplý, těsto mi úplně změnilo konzistenci na "bláto" a nedalo se s tím nic. Nakonec jsem to asi za 20 minut práce nějak podebrala pečicím papírem a přenesla na plech, po upečení je to jedlé, ale vypadá to jako Jabba Hutt z Hvězdných válek. Opravdu mi v tom receptu chyběla informace o tom, že špenát tam dávat až za studena nebo to připravovat na plechu rovnou...

    1. Zdena   02.04.2012 | 14:57 | reagovat |

      Na syrové těsto se nedává nikdy horká náplň pokud to v něm není výslovně napsané.

    2. Ondra T.   11.01.2013 | 9:40 | reagovat |

      Ale no tak, to snad dá rozum - listové těsto stačí mít chvíli mimo lednici a už se táhne jak med - co by asi tak mohlo udělat jinýho než se roztéct na kaši když mu zatopíte vařicí hmotou? Božínku ;)

  3. pippiva   06.06.2011 | 17:42 | reagovat |

    Delam s ricottou, vejcem plus trocha muskatoveho orisku a strouhaneho parmezanu. Vyborne. ;-)

  4. Zita Matejkova   15.11.2010 | 10:50 | reagovat |

    Dělám závin jako Airan s vejci, dobrý je i se sýrem Feta nebo Nivou :-)

  5. Airan   13.11.2006 | 14:04 | reagovat |

    Ten zavin delam moc rada. Spenat je lepsi sekany nebo listovy (ne protlak) - do trochu vyzdimaneho spenatu davam syr rozdrobeny na vetsi kousky a primicham 4vejce. Je vynikajici! Obcas jako Yveta pridavam kousky kurete nebo peceneho bucku, tohle se snad nicim neda pokazut:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web