Autor:

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Mražený špenát 1 balíček
Balkánský sýr
100-150
150 g
Vejce
na potření
1 ks
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Strany rozváleného těsta přeložíme přes sebe a celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně rozpálené trouby, kterou asi po 5 minutách zmírníme na 180 °C a závin dopečeme. Chutná teplý i studený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Komentáře k receptu: Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Komentáře

  1. andree   22.08.2014 | 11:53 | reagovat |

    Prave ho pecu...tak jsem zvedava...do jednoho spenat a do druheho jsem udelala pizza napln..uvidime co z toho bude...osobne mam obavy ze ten se spenatem se bude roztekat :( za nebude drzet...ale preju si at se to povede O:-) ;-)

  2. ČernáLuna   02.04.2012 | 12:07 | reagovat |

    Mně se to nepovedlo. Závin se špenátem dělám, ale vždy ho tam dávám syrový. Takhle s "připraveným obvyklým způsobem" to bylo pro mě poprvé. Tak jsem udělala dušený špenát, nalila ho na listové těsto... a už to bylo :(. Jak byl ten špenát teplý, těsto mi úplně změnilo konzistenci na "bláto" a nedalo se s tím nic. Nakonec jsem to asi za 20 minut práce nějak podebrala pečicím papírem a přenesla na plech, po upečení je to jedlé, ale vypadá to jako Jabba Hutt z Hvězdných válek. Opravdu mi v tom receptu chyběla informace o tom, že špenát tam dávat až za studena nebo to připravovat na plechu rovnou...

    1. Zdena   02.04.2012 | 14:57 | reagovat |

      Na syrové těsto se nedává nikdy horká náplň pokud to v něm není výslovně napsané.

    2. Ondra T.   11.01.2013 | 9:40 | reagovat |

      Ale no tak, to snad dá rozum - listové těsto stačí mít chvíli mimo lednici a už se táhne jak med - co by asi tak mohlo udělat jinýho než se roztéct na kaši když mu zatopíte vařicí hmotou? Božínku ;)

  3. pippiva   06.06.2011 | 17:42 | reagovat |

    Delam s ricottou, vejcem plus trocha muskatoveho orisku a strouhaneho parmezanu. Vyborne. ;-)

  4. Zita Matejkova   15.11.2010 | 10:50 | reagovat |

    Dělám závin jako Airan s vejci, dobrý je i se sýrem Feta nebo Nivou :-)

  5. Airan   13.11.2006 | 14:04 | reagovat |

    Ten zavin delam moc rada. Spenat je lepsi sekany nebo listovy (ne protlak) - do trochu vyzdimaneho spenatu davam syr rozdrobeny na vetsi kousky a primicham 4vejce. Je vynikajici! Obcas jako Yveta pridavam kousky kurete nebo peceneho bucku, tohle se snad nicim neda pokazut:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web