Listový salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hlávkový salát Nebo směs listových (čekanka, endivie, čínské zelí apod.)
    • 1
      ks pažitka Nebo zelená cibulová nať
  • Zálivka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce ocet
    • 5
      lžíce rostlinný olej 2-5 Nejlépe panenský - podle chuti slunečnicový sezamový nebo jiný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávkový salát omyjeme, dobře osušíme v utěrce a natrháme na kousky, pažitku nebo cibulku nakrájíme nadrobno. Do mísy, ve které budeme salát dělat rozděláme zálivku. Dáme všechny ingredience a lehce promícháme až vznikne hladká "majonéza".
2
Pokud jsme dali něco z lednice a nechce se spojit nepropadáme panice, ale pomalu mícháme dál.
3
Až bude mít vše stejnou teplotu - spojí se. Přidáme salát s pažitkou a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu

  • suzy
    suzy |

    31. 8. 2011 18:43

    Jednoduché a super. Dík za inspiraci, proč dělat všechno složitě, když to jde jednoduše a výsledek je perfektní!!!!

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 1. 2011 18:50

    Opraveno, děkuji za upozornění.

  • J.
    J. |

    11. 1. 2011 14:41

    Neradila bych tento recept do kategorie stredne obtizne...smichat 5veci ve sklenicce a nakrajet salat...

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    30. 1. 2008 14:24

    Já obvykle dávám na půlku ledového salátu:1 lžičku cukru, 2 lžičky octa, 2 lžičky vody, 3 lžičky oleje, 1 lžičku hořčice a trošku soli

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2008 21:50

    Tam na tu zálivku nepatří žádná voda?není potom ten salát spíš takový suchý,navíc když je to zálivka na dva kusy salátu?Jen jsem zvědavá

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    13. 6. 2006 09:41

    zálivka moc dobrá,použila jsem na hlávkový salát-doporučuji

  • jaja 13
    jaja 13 |

    22. 12. 2005 08:49

    Místo plnotučné hořčice zkuste francouzskou.

  • kotinka kotinka
    kotinka kotinka |

    21. 12. 2005 19:09

    VÝBORNÉ i z ledového salátu.Tuto zálivku jsem neznala, nyní dělám často.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 7. 2005 14:18

    Tato zálivka já výborná a moc chutná i našim dětem. Pro spestření je možné buď přidat 1 rozetřený stroužek česneku a nebo (pro ty, kterým třeba přímé pozření česněku nedělá dobře) vytřít stroužkem mísu, než do ní zažneme ingredience dávat.