Listové tyčinky na sladko

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto 1 balení, 400 -
    • hladká mouka na podsypání
    • pečící papír
    • 25
      g bílek cca
    • 10
      g solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka dle hustoty, cca
    • 80
      g moučkový cukr
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 2,5 - 3mm obdélníkový plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem. Ten potřeme cukrovou polevou, na kterou uděláme hned ovocnou mřížku. Plát pokrájíme rádýlkem na tyčinky a dáme ihned péct do předehřáté trouby (170 °C) dorůžova. Po vychladnutí od sebe oddělíme (rozlomíme) slepené tyčinky, nandáme na talíř nebo do misky a můžeme zobat.
2
Poleva by neměla být moc řídká, aby při pokrájení tyčinek nestékala. Solamyl (hladkou mouku) přidáváme dle hustoty. Je lepší udělat ji hustější, o něco hůř se roztírá, ale s plastovou stěrkou to jde rychle a snadno.
3
Marmeládu nebo džem, pokud obsahuje kousky ovoce rozmixujeme. Pokud je příliš tekutá, můžeme přidat vanilkový pudink. Zdobičku nepotřebujeme, nejrychlejší je naplnit igelitový sáček a pak ustřihnout velmi malý růžek, kterým budeme dělat mřížku či jen proužky.
4
Listové těsto čerstvé je lepší než rozmražené, tyčinky nám při pečení víc "vyskočí".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.