Autor:

Listové těsto II.

Střední
Ingredience
Tuk 250 g
Hladká mouka 250 g
Žloutek 1 ks
Ocet 1 lžíce
Voda 6 lžíce
Sůl
špetka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet.soli Postup: čtvrtinu mouky zpracujeme s tukem v bochánek,necháme ho v chladu ztuhnout. Z ostatní mouky a přísad zpracujeme vláčné těsto,necháme chvíli odpočinout. Těsto rozválíme na čtverec,doprostřed dáme tukový bochánek a cípy těsta složímejako obálku. těsto lehce rozválíme a 3x do sebe složíme po délce i po šířce.Ještě dvakrát to opakujeme, ale mezitím je necháme asi 20 min.v lednici. Pak se z těsta vyválí plát a udělá třeba závin. Peče se zprudka potřený rozšlehaným vejcem. Dílu zdrar:-))) Odpovědět

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Listové těsto II.

Komentáře

  1. xxx   01.09.2014 | 21:25 | reagovat | závadný

    Vyborne :-) Doporucuji :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web